over

Home

|

over

SilkeBeirens

Geëngageerd, gepassioneerd en geïnspireerd door Oostende

Hoe het begon

Ik werd in 1981 geboren in Oostende en groeide er op. De Grote Keignaert en het Oostendse krekengebied lagen letterlijk in mijn achtertuin. In mijn jeugd zag ik tijdens de vele fietstochten naar het centrum van Oostende, het Stadsrandbos gestaag groeien. In 1999 begon ik mijn studies Afrikanistiek in Gent. Met mijn zus Aagje en enkele jeugdvrienden trok ik de wereld rond, van Midden-Amerika tot Azië. Ik verloor mijn hart op het Afrikaanse continent maar zal altijd het meisje van de zee blijven.

Carrière & gezin

Ik startte mijn loopbaan in het stadhuis van Oostende als Noord-Zuidambtenaar. Aansluitend verkaste ik twee jaar naar Rwanda, waar ik boerencoöperatieven begeleidde. Bij terugkeer op Belgische bodem ging ik bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (POM) aan de slag. Ik hielp startende ondernemers om hun internationale ambities waar te maken. Daarnaast baatte ik twee jaar De Lunchbar uit, op de Groentemarkt in hartje Oostende. Tussendoor leerde ik mijn partner-in-crime en grote liefde Tom Pitteljon kennen. Ik ben plusmama van zijn zoon Aaron en samen hebben we ook een dochter Anna.

‘Ik ben een bewuste en leergierige levensgenieter’

Politiek

In 2018 engageerde ik me voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Het was het jaar waarin ik zwanger werd. Vanuit de materniteit volgde ik, met Anna aan mijn zijde, de bestuursonderhandelingen van nabij op. Enkele weken later werd ik schepen van Mens en Milieu van de stad Oostende. Ik profileer me in de job als een bewuste levensgenieter die goedgeluimd, enthousiast en leergierig is. Goed om weten: ik hou van een kop stevige koffie met een vleugje melk en zelfgebakken wafels!

Rechtvaardigheid & toekomst

Ik werd niet als politica pur sang geboren maar heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. Vrienden noemen me ondernemend, ambitieus en strijdvaardig. Het politieke toneel schrok me af, tot Wouter De Vriendt en Natacha Waldmann (Groen) me in november 2017 uitnodigden voor een verkennend gesprek in Oostende. Het was een kantelmoment. Onder de slogan ‘Een nieuw begin’ voerden we in 2018 een succesvolle campagne, die leidde tot deelname aan het bestuur. Ik werd aangesteld als schepen van Mens en Milieu. De grote uitdagingen van deze eeuw liggen voor ons. Ik maak met enige trots deel uit van de generatie politici die het verschil wil maken op het vlak van klimaat, natuurbehoud en samenleven. Daar ga ik samen met mijn team in investeren, op basis van mijn werk- en levenservaring.