post

Home

|

post

Stad Oostende blijft investeren in kwalitatieve kinderopvang met opening van Villa Bambi

Share this:

Stad Oostende hecht veel belang aan kwalitatieve kinderopvang. Daarom geeft de stad ook aan niet-stedelijke kinderopvanginitiatieven subsidies om de kwaliteit van de opvanglocaties te verbeteren. Onlangs kreeg ook het nieuwe Villa Bambi een subsidie toegekend van 42.000 euro.

Stad Oostende ondersteunt al jaren kinderopvanginitiatieven die extra investeren in hun locatie of werking. Daarvoor wordt per kindplaats op een opvanglocatie 2000 euro voorzien over een periode van 7 jaar. Het budget kan gebruikt worden voor de aankoop van meubilair, IT-materiaal en speelgoed, voor verfraaiingswerken, de aankoop of renovatie van een pand, enzovoort. In ruil voor dit budget geeft de opvanglocatie voorrang aan Oostendse kinderen en werkt ze samen met het Loket Kinderopvang.

Op 1 juli opende kinderopvang Villa Bambi de deuren. Naast het verlenen van een vergunning, gaf Stad Oostende ook een subsidie van 42.000 euro, goed voor 21 plaatsen.

"Om een warme, veilige omgeving voor onze kinderen te creëren hebben we ons gebouw gerenoveerd. Hygiëne en gezonde voeding vinden wij héél belangrijk. Daarom zijn we ook blij om de kinderen te ontvangen in een veilige, liefdevolle en propere opvang." - Mirela Bushi - kinderopvang Villa Bambi

Mirela Bushi besloot om naast haar werk als verpleegkundige in het ziekenhuis een kinderopvang op te starten. Het idee ontstond uit haar diepe overtuiging dat elk kind recht heeft op een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving waarin het zich optimaal kan ontwikkelen. Haar ervaring als verpleegkundige leerde haar hoe belangrijk zorg en aandacht zijn in de vroege jaren van een kind.

"We zijn blij dat we de verschillende kinderopvanginitiatieven met deze subsidies een flinke duw in de rug kunnen geven. Door te investeren in renovatie maken we deze panden klaar voor de toekomst en zorgen we tegelijk voor een stimulerende, veilige en uitdagende omgeving voor de kinderen."- Schepen van Mens & Milieu Silke Beirens