post

Home

|

post

Energiehuis Oostende kent eerste Mijn VerbouwLening toe aan Vereniging van Mede-Eigenaars (VME)

Share this:

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste 'Mijn VerbouwLening' toe.

Naast het streven naar een energie-efficiënt stadspatrimonium, geeft Energiehuis Oostende ook advies en begeleiding rond energiebesparende maatregelen aan particulieren en kmo’s. Eerder dit jaar begeleidde Energiehuis Oostende de eigenaars van het Militair Hospitaal (VME) bij de installatie van zonnepanelen op de paviljoenen met erfgoedwaarde. Nu gaat het Energiehuis een stapje verder door een eerste 'Mijn Verbouwlening' toe te kennen aan de eigenaars van Residentie Stendhal (VME).

Gemeenschappelijke delen energiezuinig maken

De Mijn VerbouwLening voor VME’s is een financiële ondersteuning specifiek gericht op werken aan de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen. De bewoners van Residentie Stendhal zullen de lening gebruiken om energiebesparende werken uit te voeren aan de gemeenschappelijke delen van hun gebouw, namelijk het dak en de gevel, inclusief de volledige isolatie van deze delen. De lening kan ook gebruikt worden voor gemeenschappelijke installaties zoals zonnepanelen of warmtepompen.

"Dankzij de Mijn VerbouwLening van Energiehuis Oostende kunnen eigenaars noodzakelijke renovaties uitvoeren zonder dat dit een te zware financiële last wordt. Het is een geweldige kans om dit residentiële gebouw energie-efficiënter te maken en tegelijkertijd de waarde ervan te verhogen door het dak en de gevel te renoveren en te isoleren.  "- Silke Beirens, Schepen van Mens en Milieu

Belangrijke stap richting duurzamer Oostende

Energiehuis Oostende ziet deze lening als een belangrijke stap richting een duurzamer Oostende. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor zowel ons als voor de VME's in onze stad," zegt Bart Van Camp, directeur van Energiehuis Oostende. "We zijn verheugd om onze eerste lening, met een bedrag van meer dan 500.000 euro, te verstrekken en kijken uit naar de positieve impact die dit zal hebben op zowel het energieverbruik als het wooncomfort van de bewoners in het appartementsgebouw. We hopen dat dit voorbeeld vele andere VME's zal inspireren om ook de stap te zetten naar energiezuinige investeringen."

Energieadvies voor alle VME's in Oostende

Energiehuis Oostende nodigt andere VME's in de stad uit om ook gebruik te maken van deze financieringsmogelijkheid en zo bij te dragen aan een energiezuinige toekomst. Naast de financiële ondersteuning kunnen VME’s in Oostende ook terecht bij Energiehuis Oostende voor kosteloos renovatieadvies en -begeleiding op maat van hun project.

Op de foto zie je v.l.n.r. Maïté Maes (syndicus), Shelby Verbanck, schepen Silke Beirens en Bart Van Camp.