post

Home

|

post

Stad Oostende neemt deel aan World Cleanup Day

Share this:

Op zaterdag 21 september 2024 organiseert Stad Oostende een opruimactie op het strand in kader van World Cleanup Day. Voor deze actie kan de Stad rekenen op de samenwerking van Proper Strand Lopers. Stad Oostende geeft hiermee gehoor aan de oproep van zusterstad Monaco.

Dit jaar roept Monaco haar zustersteden Oostende, Dolceaqua (Italië) en Lucciana (Corsica, Frankrijk) uit om gelijktijdig op World Cleanup Day een opruimactie te organiseren. Stad Oostende zegt volmondig 'ja' op deze oproep en organiseert op zaterdag 21 september 2024 een actie op het strand.

Wereldwijde opruimactie

World Cleanup Day is een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties. De eerste WCD vond plaats op 15 september 2018 waarbij er zich 18 miljoen vrijwilligers over 157 landen registreerden. 

Voor de actie in Oostende zal de Stad samenwerken met Proper Strand Lopers die al heel wat ervaring hebben dergelijke activiteiten. De start vindt plaats aan de cabine van PSL aan het Westerstaketsel.