post

Home

|

post

Stad Oostende ontvangt delegatie uit Monaco

Share this:

Van zondag 6 tot dinsdag 8 oktober bracht een delegatie uit Monaco een bezoek aan de Stad aan Zee. Het Monegaskisch bestuur leerde meer over onder andere de Oostendse ontmoetingscentra en het conservatorium. Het laatste bezoek van Monaco dateert van 18 juni 2008.

Van zondag 6 tot dinsdag 8 oktober 2024 bezocht een delegatie uit Monaco Oostende. Het is van 18 juni 2008 geleden dat het Monegaskisch bestuur een bezoek bracht aan Oostende. Toen vierden beide steden het vijftigjarig bestaan van de jumelage. Onder andere Prins Albert II van Monaco was een graag geziene gast op de feestelijke viering. Tijdens dit bezoek werd ook het bronzen beeld van prinses Grace van Monaco onthuld. Nadien kreeg dit beeld, geschonken door Ereconsul-generaal Rosette Porta, een definitieve plaats op het Monacoplein.  

Hechtere band tussen Monaco en Oostende

De afgelopen jaren haalde de Stad de banden met Monaco hechter aan. Eind 2023 en begin 2024 vonden verscheidene bezoeken plaats aan Monaco. Recent ging Oostende in op de vraag van Monaco om een gezamenlijke opruimactie te organiseren op World Cleanup Day.

Tijdens het afgelopen bezoek aan Oostende werd er informatie uitgewisseld over ontmoetingscentra en de conservatoria. Daarnaast ging de delegatie langs bij Mu.ZEE, het Ensorhuis en het kunstenaarsatelier van Olivier Ameye. Ook een stadswandeling met werken van The Crystal Ship stond op het programma.

Officiële ontvangst

De officiële ontvangst vond plaats op maandag 7 oktober om 10.00 uur in de Collegezaal van het Stadhuis in aanwezigheid van Z.E. de heer Frédéric Labarrère, ambassadeur van Monaco in België, en mevrouw Rosette Porta, Ereconsul-generaal.

De delegatie bestond uit vier Schepenen en één ambtenaar: 

- Mme Camille Svara, 1ère Adjointe en charge du Social

- M. Jacques Pastor, 4ème Adjoint en charge du Sport

- Mme Karyn Ardisson Salopek, 8ème Adjointe en charge de la Culture (Academie Rainier III)

- Mme Nathalie Vaccarezza, Conseillère Communale

- Mme Andrea Pucknik-Danty, Conseillère des Relations Extérieures