post

Home

|

post

Wagens zonder uitstoot voor medewerkers Energiehuis

Share this:

Energiehuis Oostende kiest voor 100 procent elektrische wagens voor de medewerkers. Als bedrijf kan je het verschil maken door over te schakelen op groenere manieren om je te verplaatsen en daarbij biedt Energiehuis graag ondersteuning.

Energiehuis Oostende kiest vanaf nu voor 100 procent elektrische wagens voor zijn medewerkers.

"De uitstoot van de meeste voertuigen zorgt voor een grote ecologische voetafdruk. Met Energiehuis Oostende willen we het goede voorbeeld geven. Zo werken we mee aan de energietransitie en maatregelen tegen de klimaatopwarming," licht schepen van Mens & Milieu Silke Beirens toe. De medewerkers zullen de voordelen van elektrisch rijden ervaren en ondervinden hoe het laden thuis of onderweg nog geoptimaliseerd kan worden.

Groenere bedrijfswagens

Dit past volledig binnen het kenniscentrum '100% elektrisch rijden' dat recent door het Energiehuis werd opgericht. Het illustreert dat je als bedrijf wel degelijk het verschil kan maken door gericht te kiezen en het gewoon te doen. Is een wagen aan vervanging toe? Ga dan na wat het minst vervuilende alternatief is. Want er zijn vandaag meerdere alternatieven op de markt voor elke verplaatsingsbehoefte.

Het Energiehuis helpt bedrijven ook om een vervoersplan op te maken om de verplaatsingen van het personeel groener te laten gebeuren. Dit kadert binnen de plannen van de Vlaamse regering om vanaf 2026 alleen nog bedrijfswagens die geen broeikasgassen uitstoten, zoals elektrische auto's, fiscaal aftrekbaar te maken.