post

Home

|

post

Argentijnse Tango Jazz Quartet speelt op Café Koer (Theater aan Zee)

Share this:

In het kader van de samenwerking met onze Argentijnse zusterstad Ostende, was het Tango Jazz Quartet al te gast in Oostende. Gustavo Firmenich, leider van het kwartet, organiseert elk jaar het Jazz en la playa festival in Ostende (Argentinië). Op 4 augustus kan je het kwartet op café Koer aan het werk zien. 

Begin 20e eeuw trok de Belg Fernando Robette samen met de Italiaan Agustin Poli naar Argentinië om er een evenbeeld van Oostende op te richten. Het was de bedoeling om later Belgische families te overtuigen zich te vestigen in Argentinië. De zusterstad Ostende was geboren.

Ostende aan de Argentijnse kust

Sinds 1978 maakt Ostende, samen met Valeria del Mar, Pinamar, Montecarlo, Mar de Ostende en Carilo deel uit van de fusiegemeente Pinamar.  Wegens de unieke geschiedenis ondertekenden beide kuststeden een formele samenwerking in 2021. Op die manier haalden beide Ostendes hun historische banden aan en versterkte de stedenband de internationale uitstraling van de steden. 

In het kader van deze stedenband ondersteunt Stad Oostende het Argentijnse muziekfestival Jazz en la Playa dat elk jaar in Ostende (AR) plaatsvindt. Via videobeelden op de stedelijke website kunnen Oostendenaren kennis maken met het festival.

Argentijnse jazz tijdens TAZ

Bovendien speelt de organisator van het festival, Gustavo Firmenich, zelf in de jazzgroep Tango Jazz Quartet. Eerder bracht het viertal al enkele bezoeken aan Oostende met haltes in o.a. De Grote Post en het Conservatorium aan Zee. 

Dit jaar brengt het Tango Jazz Quartet een bezoek aan het kunstenfestival Theater aan Zee. Je kan hen aan het werk zien op vrijdag 4 augustus 2023 om 20.30 uur op Café Koer. Deze activiteit kon tot stand komen dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen. In het kader van het provinciaal reglement ‘Wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen’ kon de Stad rekenen op een subsidie van 3.387 euro.  

"Voor het derde jaar op rij kunnen we het Tango Jazz Quartet verwelkomen in onze stad en daar zijn we trots op. Na De Grote Post en het Conservatorium Aan Zee, staan ze nu op het podium tijdens Theater Aan Zee en kunnen ze opnieuw heel wat mensen beroeren met hun unieke mix van tango en jazz. Via dit concert komt onze jongste stedenband met het Argentijnse Ostende helemaal tot leven", voegt schepen Silke Beirens toe.