post

Home

|

post

Gratis energiescans voor Oostendse ondernemingen via Energiehuis Oostende

Share this:

Energiehuis Oostende voert gratis energiescans uit bij Oostendse bedrijven in samenwerking met het Economisch Huis. Zo'n scan wijst verbeterpunten aan om het energieverbruik te doen dalen. Zo kunnen bedrijven flink besparen op de energiefactuur.

Energiehuis Oostende wil bedrijven stimuleren om een gratis energiescan te laten uitvoeren. Een ingenieur maakt tijdens zo'n energiescan een volledige analyse van alle energieverbruikers in een bedrijf en gaat na welke verbeteringen mogelijk zijn. De ingenieur werkt zelfstandig, de zaakvoerder hoeft hier geen tijd voor uit te trekken en wordt zo maximaal ontzorgd. Dankzij de scan krijgt de ondernemer zicht op de verbeterpunten voor zijn bedrijf en de mogelijkheden om minder energie te verbruiken.

Lagere energiefactuur en anticiperen op de toekomst

Een energiescan levert dus heel wat mogelijke voordelen op. Niet alleen een lagere energiefactuur, maar ook de mogelijkheid om betere werkomstandigheden of een aangenamere omgeving voor klanten te creëren, zijn enkele mogelijke positieve uitkomsten van de energiescan. Verder werk je op die manier mee aan een beter klimaat of anticipeer je op toekomstige renovatie- en energielabelverplichtingen. Genoeg redenen dus om zo’n gratis energiescan te laten uitvoeren.

Schepen van Mens & Milieu Silke Beirens: “Het Energiehuis heeft ondertussen al jarenlange ervaring in het uitvoeren van energiescans en analyseren van gebouwen. Vaak hebben kleine ingrepen een groot effect, dit zowel voor grote als kleine verbruikers. Kleine en middelgrote ondernemingen denken vaak onterecht dat dit veel van hun kostbare tijd zal vergen, maar het Energiehuis Oostende staat in voor een volledige ontzorging. De KMO’s vormen immers een belangrijke doelgroep die een grote bijdrage kan leveren aan het verwezenlijken van de doelstellingen in ons ambitieus klimaatplan: Leefbaar Oostende. Zo willen we hen alvast op weg helpen.”

Het Energiehuis Oostende werkt dan ook samen met het Economisch Huis om dit project tot bij de Oostendse ondernemers te brengen en hen de nodige faciliteiten te verlenen. Het Economisch Huis Oostende vindt dit een opportuniteit voor de ondernemingen. Dit professionele advies biedt hen namelijk de ideale kans om uit de doorlichting van hun huidige energiegebruik zowel een financieel voordeel te halen als de werkomgeving te optimaliseren. Ook Horeca Middenkust en UNIZO ondersteunen dit initiatief en roepen hun leden op om gezien de actuele milieuproblematiek en klimaatdoelstellingen deel te nemen aan dit project.

Ondersteuning bij energie-optimalisatie

Wanneer uit de gratis scan blijkt dat bijkomende begeleiding of aanpassingen nodig zijn om tot een lager verbruik te komen, dan kunnen ondernemers hiervoor een beroep doen op de diensten van Energiehuis Oostende tegen een faire kostprijs. Zelfs bij de meest recente gebouwen kan een optimalisatie of extra uitleg rond de werking van toestellen soms toch nog winsten opleveren. Eerder lieten al heel wat - vooral grotere - ondernemingen zo’n scan uitvoeren. Energiehuis Oostende wil nu ook de kleinere organisaties en bedrijven die nog geen scan lieten uitvoeren, overtuigen om dit toch nog te doen. De scan is immers gratis en vrijblijvend. De Grote Post liet eerder al een scan uitvoeren door Energiehuis Oostende en pakte de verbeterpunten aan. Ze optimaliseerden hun verwarmingsinstallatie en besparen zo jaarlijks minstens 28.000 euro.