post

Home

|

post

Nieuwe speeltoestellen voor Buitenschoolse Kinderopvang

Share this:

De opvanglocaties de Kastaar en de Sloeber van de Oostendse Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) werden voorzien van nieuwe speeltoestellen. De toestellen bevorderen beweging, buiten spelen en samen spelen.

Ouders van kinderen die in Oostende wonen of er naar school gaan, kunnen bij de Buitenschoolse Kinderopvang terecht voor voor- en naschoolse kinderopvang. Deze opvang gebeurt op 8 locaties verspreid over de stad.

Op alle locaties wordt uiteraard heel wat speelmateriaal voorzien voor de kinderen. Bij de opvanglocaties de Kastaar en de Sloeber waren de speeltoestellen ondertussen verouderd. Stad Oostende maakte dan ook budget vrij om nieuwe toestellen te plaatsen.

Kinderen moeten naar hartenlust buiten kunnen ravotten. Daarom investeert het stadsbestuur zo’n 42.000 euro in nieuwe, veilige en uitdagende speeltoestellen. Zo zorgt men ervoor dat de sloebers en kastaars van de Buitenschoolse Kinderopvang zich nóg meer kunnen uitleven.

Bij het ontwerp van de toestellen werd rekening gehouden met heel wat zaken. Zo zijn de toestellen ook toegankelijk en veilig voor de allerkleinsten (-6 jaar), conform de richtlijnen van de hogere overheid. Er werd ook voor gezorgd dat de nieuwe toestellen mooi in de omgeving passen. Het speeltoestel van de Kastaar ziet er dan ook helemaal anders uit dan dat van de Sloeber.

Schepen van Mens & Milieu Silke Beirens: "Op beide locaties is het met de nieuwe speeltoestellen nog aantrekkelijker voor de kinderen en de begeleiders om buiten te gaan spelen. De nieuwe toestellen zijn ondertussen al grondig geïnspecteerd én goedgekeurd tijdens deze grote vakantie!" ​

De nieuwe speeltoestellen bevorderen beweging, buiten spelen en samen spelen. Ze werden geplaatst en gekeurd in de tweede week van juli 2022. Het kostenplaatje bedraagt in totaal zo'n 42.000 euro (incl. btw).