post

Home

|

post

Schepen Beirens vertegenwoordigt Stad Oostende in Europees netwerk

Share this:

Om meer voeling te creëren met het Europees beleid, lanceert de Europese Commissie het nieuwe netwerk 'Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!'. Lokale politici uit de EU kunnen lid worden van dit netwerk. Schepen van Mens en Milieu Silke Beirens zal Stad Oostende vertegenwoordigen in dit initiatief.

De Europese Commissie lanceert het nieuwe netwerk 'Geef vorm aan Europa en de lokale politiek!'. Hiermee kunnen lokale gemeenschappen meer voeling krijgen met het Europees beleid.

Democratisch verkozen, lokale politieke mandatarissen van over de hele Europese Unie kunnen lid worden van dit nieuwe netwerk. Het project wil een bijdrage leveren aan het scheppen van een Europese publieke ruimte in Oostende. Op die manier kunnen ook Oostendenaars het Europa van morgen bepalen.

Bruggenbouwer

Er kan maximaal één politicus per stad of gemeente deelnemen. Stad Oostende droeg de bevoegde Schepen Silke Beirens voor als kandidaat voor dit Europees netwerk. Leden van het netwerk krijgen toegang tot informatie en communicatiemateriaal. Op die manier kan de Stad de banden aanhalen tussen haar inwoners en de EU.

"Ik vind het een hele eer om als schepen voor internationale samenwerking én als wereldburger het Europese beleid dichter bij de Oostendenaar te mogen brengen. We zijn er ons misschien niet altijd onmiddellijk van bewust, maar de resultaten van heel wat innovatieve Europese projecten hebben een impact op het dagelijks leven van de Oostendenaars. Van nature ben ik een echte bruggenbouwer en uit eerdere professionele ervaring weet ik hoe Europa werkt," klinkt het trots bij schepen van Mens & Milieu Silke Beirens.

Het initiatief kan een toegevoegde waarde bieden aan de uitbouw van het internationale beleid van de Stad. Bovendien kan het bijdragen tot een betere kennis van het Europese beleid bij de inwoners van Oostende.