post

Home

|

post

Stad Oostende schenkt kinderbedjes aan Oekraïne

Share this:

Op 16 januari vertrekt een hulpkonvooi met hulpgoederen vanuit Oostende naar Oekraïne. De hulpgoederen zijn vooral voor kinderen bedoeld. Stad Oostende geeft nog eens 8 extra bedden mee.

Initiatiefnemer is Hubert Rubbens die we uiteraard vooral kennen als motor achter het maritieme topevent "Oostende voor Anker". Hij trekt op 16 januari naar Oekraïne met een verzameling hulpgoederen die vooral voor kinderen zijn bedoeld.

Bij Gezinsopvang beschikt Stad Oostende over een uitleendienst. Onthaalouders aangesloten bij Gezinsopvang van Stad Oostende kunnen er voor onbeperkte tijd materialen lenen. Omdat het opgeslagen materiaal wat uit zijn voegen barstte, kunnen ze bij Gezinsopvang 8 kinderbedjes missen. Die zullen nu mee vertrekken naar Lviv in Oekraïne om er gezinnen uit de nood te helpen.

"De kinderbedjes zijn in goede staat en kunnen nog perfect van dienst zijn. We zijn blij dat we op die manier ook een kleine bijdrage kunnen leveren aan het hulpkonvooi. We wensen Hubert en co alvast veel succes!" besluit schepen van Mens & Milieu Silke Beirens.