post

Home

|

post

VeggieChallenge: Schepen kookt voor collega's!

Share this:

Op 1 maart 2021 start de VeggieChallenge, een campagne die inspireert om in de maand maart 30 dagen minder vlees of vis en meer groenten te eten. Ook Stad Oostende ondersteunt de campagne. Schepen Silke Beirens wil haar collega's graag inspireren en kookte voor hen een vegetarische maaltijd.

Stad Oostende wil haar inwoners aanmoedigen om gezond te eten en ondersteunt daarom de 'VeggieChallenge'. De VeggieChallenge past ook in de voedselstrategie Oostende Oogst.

Vegetarische maaltijd voor collega's

Via de VeggieChallenge kan iedereen aan de hand van een gratis online coachingsprogramma deelnemen om tijdens de maand maart 30 dagen minder vlees of vis en meer groenten te eten. 

Schepen Silke Beirens gaat zelfs nog een stapje verder. Ze wil haar collega's graag inspireren en kookte daarom voor hen een vegetarische maaltijd.Ze bereidde de schotel voor het volledige college en liet de lunch coronaproof bezorgen.

De maaltijd viel bijzonder in de smaak. “Ik heb zelf een horecaverleden en ben blij dat ik nog eens in de kookpotten mocht roeren voor mijn collega’s”, legt schepen van Mens & Milieu Silke Beirens uit. “De vegan-schotel die ik op tafel heb gezet, bewijst dat je met allerlei groenten een gevarieerd smakenpallet op het bord kan toveren met als resultaat: een overheerlijke én gezonde maaltijd.”

Veggiebox in personeelsrestaurant

In het personeelsrestaurant van de stad (in de Boarebreker) is er elke donderdag een vegetarische suggestie ('donderdag verggiedag'). Tijdens de VeggieChallengemaand kunnen personeelsleden bovendien ook (beperkt) gastronomische veggieboxen bestellen voor de prijs van 19 euro per box. Het broodje van de maand is voor de gelegenheid een 'vegan broodje' en er is elke dag veggie spaghetti verkrijgbaar.

Oostende Veggiestad

Dat veggie lekker kan zijn, zullen ook de deelnemende Oostendse horeca bewijzen. Maar liefst 28 handelszaken presenteren voor de gelegenheid hun beste veggie recepten. Bekijk de volledige lijst op www.visitoostende.be/nl/veggiechallenge.  

De VeggieChallenge is een wereldwijde campagne maar Oostende wil hier dus volop op inzetten. De stad kan ook in de prijzen vallen, want de Belgische stad met de meeste 'Veggie Burgers' - het hoogste percentage deelnemende inwoners - wint de VeggieChallenge 2021 Award. Zo'n 290 Oostendenaars schreven zich intussen al in.

Over de Oostendse acties kom je meer te weten op www.oostende.be/oogst.