post

Home

|

post

Verrassing voor begeleiders kinderopvang

Share this:

Het is 'Week van de Kinderbegeleider'. Om alle kinderbegeleiders extra in kijker te plaatsen, verdeelt Stad Oostende deze week ontbijtzakjes op alle kinderopvanglocaties in de stad.Deze week worden de kinderopvanglocaties in Oostende in de bloemetjes gezet voor de jaarlijkse 'Week van de Kinderbegeleider'. Op maandag 12 en dinsdag 13 oktober worden ontbijtzakjes verdeeld over alle locaties waar in Oostende kinderen worden opgevangen: 29 onthaalouders aangesloten bij de dienst Gezinsopvang Oostende, 13 stedelijke opvanglocaties (zowel voorschoolse als buitenschoolse opvang), 1 zelfstandige onthaalouder en 11 zelfstandige kinderopvanglocaties. Overal levert Stad Oostende voor ieder personeelslid één ontbijtzakje af.

Bedankingskaartjes

De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) ontwikkelde de campagne 'Beestig Bedankt' en zet de kinderopvang een hele week in de kijker. Ouders kunnen op daarvoor voorziene kaartjes een complimentje achterlaten voor de begeleiders die dagelijks op hun kinderen passen.

Schepen van Mens & Milieu Silke Beirens zorgt coronaproof voor een videoboodschap om de kinderbegeleiders extra in de bloemetjes te zetten: "Elke dag opnieuw brengen onze topvrouwen en -mannen in de kinderopvang het beste in onze kinderen naar boven. Ook in coronatijden staan ze paraat. Het vergt heel wat inzet, motivatie en knowhow. Het maakt me trots dat ik daar als schepen van Kinderopvang dagelijks op kan rekenen."

Bij de voorschoolse kinderopvang van Stad Oostende wordt de week vrijdag afgesloten met een pedagogische studiedag voor alle medewerkers.